Helgur

Covers.

Dom som känner mig lite vet att jag inte gillar covers på låtar. Men det gäller gamla godningar som förstörs av diverse inkompetenta idioter (som till exempel i IDOL). Även artister/band som plagierar en populär gammal låt för att tjäna pengar borde egentligen skjutas på fläcken. Men nu är det så att även jag tycker om vissa covers, främst då när något hårdrock/metalband tar en riktigt dålig radioplåga och gör den lyssningsbar. Jag tänkte ta en topp tre här.

Först har vi den här låten:


Hörde den första gången när jag hade fått en massa musik av Jane. Egentligen borde jag hata den här covern. Varför? För det är Genesis som har gjort den från början. Och? Phil Collins spelar trummor och sjunger i det bandet. Phil Collins borde vara dödsstraff på att kopiera. BORDE jag tänka. Men den här är bra! Disturbed är sjukt bra, och jag ska se dom i sommar. ^^

Den andra låten är:

Tatu har gjort originalet, och det är så jävla tråkigt. Den här versionen har mer. Mer kan jag nog inte säga. Grymt bra band oxå, Sonic Syndicate. Speciellt live. ;)

Tredje och sista undantaget som bekräftar regeln är:
Lillasyster med Umbrella. Satan så mycket bättre än originalet som dom har tjatat om och om igen på radion. När jag hör originalet med Rhianna (som jag förövrigt inte har mycket till övers för) vill jag bara trycka ner nåt vasst (och helst brinnande) i halsen på henne. Fy fan vad dålig den är. Men den här. Wow. Jag trodde bara att den kunde vara dålig, men Lillasyster har motbevisat mig.

Ville bara säga det.
20x30 cm.
Besöket i stan blev ju ganska lyckat, trots att jag bara hann med ett halvt ärende. Jag beställde kort. Kul att affären hade stängt när vi skulle hämta ut bilderna... Men då får vi hämta dom på fredag istället. Musiktorget var (som väntat) stängt. Så dit får jag oxå gå nån annan dag. Jag glömde faktiskt helt bort min festivalbiljett, men den kan jag ju hämta nån annan dag oxå... Till och med bibliotekets bokinkast var tillbommat och låst med hänglås dagen till ära. Kan helt förstå't. I den här stan stoppar dom in raketer där dom kommer åt.
Men Jennifer och jag fick ju i alla fall tillfälle att pröva fikat på Fräcka Frökens, det nyaste cafét i stan. Chokladbollen och latten var värda varenda krona. Och vi pratade oavbrutet. Det skulle lärarna i skolan veta. (Speciellt Ludmilla.)

Ikväll ska vi bort till några kompisar och fira att det blir nytt år. Kan bli trevligt. Blev erbjuden av Emma att fira med henne och Kikki på Brygget ikväll, men avböjde. Dels för att vi ska bort, och dels för att jag tycker det är trevligare att fira nyår hemma... Jag har visserligen varit utgångssugen dom senaste veckorna, men nyår är speciellt. Det får bli utgång en vanlig helg istället. :) Kalla mig tråkig, men det är så jag känner. Du får fira som du vill.

När vi fikade fick jag ännu ett bevis för hur urbota korkade och bitchiga hästmänniskor (- tjejer mest) är. Seriöst. Skulle vilja ta ett ordentligt snack med den personen, även fast jag inte känner henne, och bara fråga varför. Om man vill vädra sina åsikter ska man fan våga stå för dom oxå.

Nu har jag beklagat mig tillräckligt.

Hoppas alla får en trevlig nyårsafton, och extra pussar och kramar till alla som läser min blogg. ^^
Louis Theroux och kakdeg i glass.
Så ska en årets-näst-sista-dag-dag avslutas, och nu är det faktiskt nyårsafton. Men det får jag filosofera om i nästa inlägg, för jag är lite trött nu. :)Och han (vars namn finns med i överskriften) är en helt otroligt bra och rolig reporter.

"- You see that? That's a million-dollar smile!"
"- Slightly less than a million now..."