Helgur

Äntligen!
Den här sommaren har det gått hela fyra år sen vi dränerade huset (HAHA, va?) och efter det lilla ingreppet så har vår trädgård sett för trist ut. Framsidan mot gatan har väl ändå tagit sig skapligt, det har blivit gräsmatta igen och så, men baksidan närmast huset... Usch. Den kan beskrivas som jord, sand, grus och en jäkla massa ogräs. USCH.
Vi har under dessa år tänkt att vi ska lägga stenplattor där själva, men så råkade det ju ploppa ut två småttingar mitt i allt så det har liksom inte...hunnits med. Vi har vant oss vid att det ser ut som skrutt.
 
Men så i våras så blev vi akut trötta på skiten och fick kontakt med ett företag i stan som ska fixa stenläggningen åt oss (det enda företaget som svarade när vi försökte kontakta dom) och sen dess har vi väntat och väntat... Så igår meddelade dom att det blir vår tur i vecka 32, vilket är SNART JU! Så igår låg jag och planerade uteplats...
 
Såhär såg baksidan av huset ut i husannonsen för fem år sen:
 
 
På bilden nedan har jag rödmarkerat allt vi tagit bort, vilket är allt trä under trappen, träet på ledstängerna på trappen, träskärmarna, alla plattor (DET VAR TUNGT) samt rabatten som av någon anledning placerats precis där man går 78 gånger om dagen på sommaren. Och så är det ju numera asfalt ända fram till hörnet på huset, därborta mellan huset och garaget.
 
 
Och nu är ju då tanken att lägga sten enligt bilden här nere ↓
 
 
Innanför det blåa blir det plattor och vid det lilla gröna strecket kommer dom få göra ett litet steg upp från asfalten på grund av lite lustig nivåskillnad, men det kommer bara bli snyggt hoppas vi! Uteplatsen blir där det står möbler på bilden och på andra sidan trappen blir det typ cykelställ/leksaksförvaring eller nåt.
Har slängt ihop en liten inspirerande bild på vad jag vill ha på den där uteplatsen sen:
 
LÄNGTAR MASSOR.
52 weeks photo challenge. Week twentynine.
Uppgiften:
 
Twilight zone: While golden and blue hours bring beautiful lighting, shooting in twilight opens up a new way of seeing the world. Capture a "scape" that isn't dominated by darkness. Show the light and textures that can be found under the stars, in city lights or a moon filled sky.
 
Bilden:
 
 
...En bild som inte domineras av mörker? Ta-daa..! 
Veckans bild suger av flera anledningar. 1) Jag har inte läst uppgiften ordentligt. 2) Jag har inte möjlighet att gå ut mitt i natten och ta bilder, för jag måste vakta dom här små hobbitarna som sover i min säng. 3) Jag tog bilden genom fönstret OCH persiennen pga orkade inte bry mig mer än så.
 
Well. Sämsta bilden hittills.
52 weeks photo challenge. Week twentyeight.
Uppgiften:
 
Left to right rule: Compose an image the way we read; most countries read from left to right. Compose your shot to follow this direction.
 
Bilden:
 
 
En mycket försenad bild, då den skulle publicerats förra söndagen, men den är tagen rätt vecka i alla fall! Jag var med och hjälpte till när Mustangklubben hade egen hage på Nostalgiafton i Vadstena och eftersom jag hade med mig kameran fick jag även vara fotograf för kvällen. Hade veckans uppgift i bakhuvudet när jag for omkring och ömsom vinkade in bilar (gick hyffsat) och däremellan försökte fota.