Helgur

Sista jobbveckan; inställd.
Som jag hintade om i förra inlägget så blev ju inte riktigt förra veckan som vi hade planerat. Det skulle vara sista jobbveckan inför långledigheten, men det blev istället en enda lång VAB-vecka för min del. Det kanske låter gött, att helt plötsligt ha 25 dagar ledigt från jobbet istället för "bara" 18, men let me tell ya... För några dagar sen så började jag få nervryckningar i höger öga på grund av att jag varit instängd med förkylda barn alldeles för länge i den här huset. JÖSSES.
Det började som sagt med att Maja fick ont i öronen, det gick sedan över i röda och kladdiga ögon... Vi har varit hos vårdcentralen som konstaterat att det bara är att härda ut eftersom det antagligen beror på virus, och under veckan så har en efter en i familjen blivit sjuka. Vilken perfekt uppladdning inför jul va?🙄
 
Men låt oss se vad som fastnat i kamerarullen denna misärvecka:
 
Det här med att mina barn alltid ska ligga OVANPÅ mig.
 
Vi åkte ut på en VAB-shoppingtur, skulle ha kaffe och tvål, men kom såklart hem med en massa annat också. Den lilla LED-tomten var nedsatt 50% och bor just nu under julgranen, se längre ner i inlägget.🙃
 
Eftersom jag såg framför mig ännu en natt på soffan med Maja så bestämde jag att projekt sova-eget-rum fick flyttas fram till i måndags. Maja och jag fixade och donade under eftermiddagen i rummet och vände sängen så plankan kom åt rätt håll och så bytte jag taklampa, ovan är före och efter. Hittade en plafond med små rosa kaniner begagnad på Busfrö för ett tag sen och det blev SÅ BRA. Lyser mycket mer eftersom det är tre lampor i den också. 😊
 
Under VAB-shoppingrundan införskaffade jag en ljusslinga som jag häftade fast i taket på Majas nya säng, vem skulle INTE vilja sova här liksom?!
 
När vi städat och grejat färdigt satte dom här två sig och läste. Gullisar.💜
 
Det tog en lång stund för fröken att somna på kvällen, men till slut så. Jag låg och klappade på henne länge och hon hade ont i sina ögon. Hon frågade "mamma, tycker du synd om mig?" när jag gav henne en puss i pannan. Snuttan.
Medan hon sov första natten i våningssängen så sov Vidar för första gången i hennes förra säng, fast i vårt sovrum. Gick hur bra som helst. Har helt glömt hur länge dom sov på sina respektive platser, men är väldigt säker på att vi vaknade alla tre i dubbelsängen när det blev morgon.
 
Eländiga frukostklubben.
 
Kvällen efter bestämde jag att vi lika gärna kunde flytta in Vidar i barnrummet också och således kunde vi ÄNTLIGEN montera ner och plocka bort spjälsängen! Fatta att vi haft den i sovrummet sen i april 2016?! När även Vidars säng försvunnit in i deras rum så blev det så tomt i vårt rum att det på riktigt ekar. Nu längtar jag efter att möblera tillbaka som vi hade innan och som belöning till oss själva har vi beställt en sån där bänk man har i fotänden av sängen och lägger typ kläder på, eller sitter på när man tar på sig strumporna. Jippi! Men än så länge får det stå som det gör, eftersom jag får sällskap av minst en av dom varje natt, och då är det bra att ha sängen mot en vägg så ingen dråsar i golvet.
 
När vi burit ner spjälsängen i källaren kom jag upp till det här. En gosbubbe, som bäddat med en jättekudde.😄
 
Igen. Varför ska dom ligga på mig, och helst på mitt huvud?!
 
Barns sovstilar, jag förstår inte.
 
Kunde sitta ner i en och en halv timme och se senaste avsnittet av The Grand Tour samt fixa juliga naglar. Barnen lekte mestadels för sig själva i sitt rum; drömmen.
 
Det här kaoset ↑ är mitt hår. Ser ni hur det hänger långa, raka stripor och sen har det börjat växa ut nytt, tjockt hår som lockar sig galet? På fredag ryker det mesta av det. Japp, det är sant. Ska klippa av det i typ axellängd, om ens det, så allt det superslitna, långa, fula försvinner. Längtar såååååååå myyyyyckeeeeeeettttttt. Mer om det i mitt inlägg om nyårslöften som kommer på nyårsafton. 😉 Men ni kan få se min inspobild jag har:
 
I lördags behövde jag trösta mig själv på morgonen efter ett antal nätter med superpissig sömn och en sinnessjuk förkylning som kommit över mig. Så det blev chokladpannkakor med sirap. MYCKET sirap.
 
Sen behövde vi luft alla tre, så ut gick vi.
 
Veckans sämsta var att min Monstera Monkey Mask typ bara dog? Misstänker att mitt försök att vara snäll mot den genom att flytta den till fönstret var en bidragande orsak... Tänkte att den ville ha lite ljus, men antar att chocken att helt plötsligt stå mitt ovanför ett element blev för mycket... Typiskt.
 
Igår lekte jag supermamma och bakade pepparkakor med mina små snortroll, Vidar gick loss med formarna som ni ser... HAHAHA!😆
 
Maja var jätteduktig och vi fick till en massa pepparkakor som blev jättegoda! Dom ska vi bjuda på till glöggen imorgon. 😇
 
Och slutligen så klädde vi granen igår, till barnens stora glädje. Maja studsade bokstavligen av förväntan när jag sa att jag skulle bära in granen från garaget. 😍 Och där ser ni tomten, som är världens sötaste! Nu syns det inte på bilden, men som jag har längtat efter att få hänga upp barnens egenpysslade pynt i granen, och igår fick vi äntligen göra det!
 
Två gånger i veckan har båda barnen sovit i sina egna sängar fram till efter klockan fem på morgonen och det är en himla märklig känsla, men så skönt... Nu sover dom ju extra dåligt i och med att dom är rejält förkylda, så jag hoppas att det inte dröjer så länge innan dom verkligen sover hela nätterna i sitt rum... Häromnatten tillbringade jag inte mindre än tre timmar i våningssängen tillsammans med Maja vilket inte är det mest bekväma jag varit med om... Men när hon vaknade för tredje gången den natten så orkade jag inte springa fram och tillbaka mer...
 
Så det var det. 👐