Helgur

Leverpastej och rimfrost.
Häromdagen när jag kom hem från jobbet möttes jag i köket av en mycket nöjd bäbis som satt och åt leverpastejmacka. Själv. Jag fick äran att sköta rengöringen efteråt, av både barn och stol. ;)
 
Ni ser ju koncentrationen, så lite måste ha hamnat i magen också.
 
Imorse vaknade vi strax efter sju av en madam som var kissig i blöjan och hungrig i magen, men innan hon fick komma upp (jo, jag bytte blöja först) så tog jag med mig kameran ut en snabbis. Det var alldeles disigt och frostigt med ett härligt gryningsljus.
 
Lyckades sådär bra med att fånga det eftersom det var svinigt kallt också.
 
Frukosten gick långsamt idag... Maja åt först innan jag fick i mig lite kaffe och sambons finska surdegsmackor. Åt i alla fall vid ett bord med fina blommor på!
 
 
När alla var färdiga började den minsta bli trött igen, så vi gjorde oss iordning för en promenix och pappan stack iväg på en löptur. Längtar ju lite tills det blir såpass varmt ute att man slipper böka i barnet i en overall och diverse vantar och mössor... Bättre när man bara kan lägga henne i vagnen och traska iväg. :P
 
Var ju ganska najs ute, så blev en promenad nästan ända bort till Jerusalemsbadet och tillbaka.
 
Nu är det en liten tjej som börjar bli lite trött och gnällig igen, så det är bäst jag avslutar här och tar med henne in i sängen för hennes eftermiddagslur.
Ikväll kommer KW och Ztad hit, vi ska se Sense8 julspecialen och eventuellt fortsätta titta på Doctor Who. Åh! Kan knappt vänta! :D
Tjipp!
Ytterligare testning av Sigma.
Kånkade med mig kamera, stativ, sittunderlag och bäbis iklädd overall ut i trädgården i förmiddags för det var ju sol för en gångs skull. :)
 
 
Är fortfarande mycket nöjd med mitt köp..!
...om när Helgur tände till på alla cylindrar på frukostrasten.
Jerringpriset delades ut igår och jag orkar egentligen inte ens ta diskussionen, det finns så många andra som skriver så bra om det.
Men känner ändå att jag måste nämna det här.
 
Läste först om det på Hippson, imorse på tåget. Sportexpressen har alltså låtit en av sina krönikörer publicera en text som fullständigt kapar både Peder och hela ridsporten jäms med fotknölarna. Ursäkta? Hon påstår alltså att det inte är "folkets pris" för att en simpel silvermedaljör (ursäkta, igen, men det råkar vara så att Peder faktiskt var ENDA ryttaren som var HELT felfri under HELA OS, men låt oss inte uppehålla oss vid detaljer FÖR ALL DEL) "vinner" Jerringpriset. Hon tycker att det är en röstkupp. För att folk får rösta flera gånger och ridsportfolket har "gått ihop" och röstat.
Jamen så himla konstigt då?
Men att SVT enbart har med Stensson och Sjöström i sina TV-soffor och inte Peder, det är inte någon kupp?
 
Kan det vara så att dom flesta sportjournalister kanske inte har EN ENDA ANING om hur många människor som faktiskt pysslar med ridsport?
 
Se gärna det här superbra inlägget för statistik på detta.
 
Hur kommer det sig att hästfolket har kunnat "mobilisera sig" så bra? (Vafan, vi är ingen militär.) Jo. För att vi måste fixa allt själva. Vi får ingen TV-tid (halvtimmes sammandrag halv tolv på natten räknas inte), så vi startar egna TV-kanaler. Och så vidare. Och så vidare, i all oändlighet.
 
Och jag (och resten av häst-Sverige) är FÖRBANNAT trötta på detta.
Att vid frukostbordet behöva sitta och försvara sin sport OM OCH OM IGEN. Att från barnsben få höra att man kommer sluta med hästar sen när killar blir intressantare (HAHAHA what the fuck?!) och alltid få höra att det ju är hästen som gör jobbet. Vad är det för kul med det? Det är ju ingen sport?
Och det värsta av allt; när man gråtit sig till sömns två månader i sträck för att ens bästa och finaste träningskamrat inte ska få finnas längre, och någon IDIOT tycker att den är jätterolig med skämtet: "Höhö, hästar, nä dom duger mest bara till hamburgare, höhö!"
Men att sitta inne på jobbtoaletten och gråta, det är verkligen superkul. Tro mig.
 
Varför var det ingen som klagade när Zlatan fick Jerringpriset? Var var resten av laget, varför var inte dom med på scenen? Släng in Zlatan (till och med jag ser att han är en jävel på fotboll) ensam på en fotbollsplan mot ett helt motståndarlag så tror jag faktiskt inte att han vinner. Men han betyder jävligt mycket för alla fotbollsfrälsta människor, kanske mer är resten av laget då.
 
Jämför Peder och hans häst All In med valfri friidrottare. Inte nog med att Peder och friidrottaren måste vara på sin egna prestationstopp när det väl gäller (typ på OS, missa med en dag och det är kört) och så lägg till hästen. All In. Peder måste även se till att HAN mår prima och är på topp. Efter att ha fraktat hästjäkeln runt halva jordklotet. Vet inte om ni haft med hästar att göra, men dom är väldigt bra på att skada sig. Tänk på Rolf-Göran i London-OS. Hästen trampade sig lite på ena hoven...INGEN FINAL FÖR DIG.
 
Men Roffe fick också Jerringpriset. För vi hästmänniskor må vara speciella, men vi vill alla en sak: Att vår sport ska bli RESPEKTERAD precis som vilken annan sport eller idrott som helst.
 
Och Linn Strelin avslutar sitt, också superbra inlägg, med att erbjuda alla som inte tycker ridning är en sport att komma till henne och låna hennes gula springare. Kontakta henne gärna och visa vad ni går för. Det enda hon vill ha i utbyte är att hon får filma och lägga upp spektaklet på sin blogg. Och det torde väl vara ett billigt pris, med tanke på den oerhört lätta uppgiften? Eller?!