Helgur

"- Don't be the lasagna..."
Det var säsongspremiär samt regeneration av Doctor Who förra helgen. Stor händelse för oss Whovians! Avsnitten sänds på lördagar, men jag kollade förra söndagen när det kom ut på TPB.
Till idag hade jag dock fått tips av Anna om den här sidan där man kan titta live! Så det har jag gjort nyss, och avsnittet var skitbra! :D Dom där Daleksarna ger mig rysningar...
 
Äääälskar nya introt..!
 
Nu ska jag göra något så ovanligt som att gå och lägga mig innan klockan tio. Tänkte försöka hinna läsa lite bok. :)
Tjipp.
Häst, häst, mera häst, utan häst är ingen fest.
Oh vad det var mysigt att rida ut idag! :D Som lektionsryttare är det ju inget en gör sådär överdrivet ofta tyvärr.
Det gick bra från början till slut. Från att hämta Jojje i hagen (äpple i fickan, höhö) till att borsta bakben och kratsa bakhovar (har respekt för dom där ninjabenen, men han hade ju sin mat att äta istället för att bry sig om mig) till att hoppa upp (behövdes inget mutgodis).
 
Ute på ridturen var han ju lugnet själv. En cementblandare som stod och gick var lite halvkonstigt men annars inget.
Isa red först på Fuxfia (som undrade vad det var som hände, hon är ju ledig på lördagar och brukar aldrig rida ut!) sen red jag och Jojje-mannen i mitten och så red Anna och lille Cardson sist, för att fånga upp mig vid eventuella olyckor. ;)
Vi skrittade, travade och galopperade och den enda som gjorde något busigt var Card, av alla filbunkar, som bockade i galoppen. Han blev nog lite lycklig. :)
 
Ja, men hur mysigt som helst. Anna kommer få dras med mig i skogen nu framöver (när Isa ska vara sjukskriven), vare sig hon vill eller inte.
 
Giraffhalsen...
Evergreens Enya and me.
Igår var en spännande dag, i alla fall eftermiddagen i stallet. Jag red nämligen unghäst för första gången på mycket länge, och inte vilken unghäst som helst heller. Nej. Utan ingen mindre än Enya! Det lilla fölet som ploppade ut på MORF för lite mer än tre år sedan nu. Egentligen skulle jag ha ridit Evergreen, Enyas mamma, men det blev ändring på det.
 
25:e april 2011, drygt en vecka gammal. Numera är hon lite större...och gråare :)
 
Det var verkligen jätteroligt igår, både att få förtroendet att rida någon annans häst och att rida bäbis-häst igen. En får ju verkligen ändra på sitt sätt att rida jämfört med när en rider färdigutbildade hästar som förstår alla signaler. Dessutom blir ju unghästar trötta i huvudet betyyyydligt snabbare, vilket märktes igår när vi stod still och väntade på vår tur (vi hoppade). Enya tyckte att det var en bra idé att försöka gräva en grop i ridhusbotten och så tänkte hon backa rakt in i Card, som typ är högst i rang bland ridskolehästarna...och när jag försökte stoppa henne så reste hon sig lite istället. Toka. :)
 
Själva lektionen får väl anses som godkänd, från min sida alltså, hästarna gör ju nästan alltid sitt bästa. Vid ett tillfälle höll jag på att få tugga grus men lyckades hålla mig kvar. Vi skulle "flöjta iväg" i galopp längs långsidan, och jag vet inte riktigt vad som hände. Lite en kombination av pigg liten häst, synen av två andra hästar som galopperade och så råkade hon trampa ner i underlaget bredvid spåret vid väggen som är lite fluffigare och tyngre. Så det blev nån slags snubbel-springa-bockning av det hela. ^^
 
Förutom att hon blev trött i slutet av lektionen så var hon ändå väldigt framåt under framridning och framhoppning (lite väl kanske när hon ville galoppera över travcavalettit...) och skuttade på med glatt humör. Jag styrde mest och försökte att inte störa. Samt uppmuntrade när motorn självdog ibland. Mycket duktig häst! Med tanke på att hon "enligt stammen" borde vara en dressyrhäst tycker jag hon verkar ganska lovande på hoppbanorna också. ;)
 
Det enda minuset för min del blir att i mitt envisa försök att sitta kvar och inte ramla av så höll jag emot mig själv med knogarna mot Enyas manke och lyckades knäcka till ena lillfingret...så det gör ont idag. Men det är nog inget allvarligt. ^^
 
Klockan tolv idag ska jag till stallet igen och rida ut lite tillsammans med Isa och Anna (jippi!) och efter det har vi gemensamt informationsmöte med Nyckelryttarna inför vår sammanslagning som är planerad till årsskiftet. Kom dit vettja, det kommer finnas fika! :)
 
Laterz.