Helgur

Would you rather...
... Accidentally be responsible for the death of a child or accidentally be responsible for the deaths of three adults.
Skulle nog aldrig vilja vara orsaken till att ett barn miste livet? Sorry adults.

... Your shirts be always two sizes too big or one size too small?
För stora! Finns det nåt värre än när tröjor sitter åt i armhålorna eller tuttarna inte får plats?!

... Live in the wilderness far from civilization or live on the streets of a city as a homeless person?
Ge mig en stuga i skogen alla dagar i veckan, tack. 

... The general public think you are a horrible person but your family be very proud of you or your family think you are a horrible person but the general public be very proud of you?
Vem fan bryr sig om vad okända människor tycker och tänker? Huvudsaken är att min familj är stolta.

... Live your entire life in a virtual reality where all you wishes are granted or in the real world?
Så trist att få alla önskningar uppfyllda? Att inte behöva kämpa eller längta efter något? Då skulle ju alla dom där önskningarna inte vara värda något.

Tänk vad tråkigt om man kunde äta hur mycket jordgubbar man ville? Då skulle ju inte jordgubbar vara gott till slut. Tycker jag I alla fall, den här damen👆är av en helt annan åsikt. 
Ska jag lyckas?
Ni minns att jag skrev i senaste fotoutmaningsinlägget att jag helt snöat in på gröna växter? Så till den milda grad att jag faktiskt drömt om växter i några nätter. Kanske ett tecken på att vi behöver fler syresättande plantor här hemma? Vem vet. Det har i alla fall resulterat i detta:

En glasampel från Clas Ohlson där en minikaktus fick flytta in. Minikaktusen har stått på min hylla över skrivbordet innan och syntes inte alls. Nu syns den, tycker det blev fint. Ska eventuellt plantera om den i en aningens större plastkruka, så kanske den kan växa till sig lite. 
Egentligen hade jag tänkt ha en avocadokärna i ampeln, men det funkade inte. Istället har jag nu inte mindre än tre avocadokärnor stående på fönsterbrädan i sovrummet. Dessutom provade jag att amputera bort ett löv från vår största elefantöronplanta och stoppade ner det i ett glass. Ingen aning om det går att få den att rota sig, men vi provar. 

Om jag har tur kanske jag lyckas odla fram nåt vi kan ha i vardagsrummet, där har vi nämligen plastblommor i ena fönstret... Alla försök tidigare att hålla liv i något som kräver vatten oftare än två gånger i månaden har skitit sig. :P Spännande! 

52 weeks photo challenge. Week eight.
Veckans uppgift:
 
Zoom burst - By changing the focal length during long exposure you can add movement to your frame, producing leading lines within your frame.
 
Veckans resultat:
 
 
Den här veckan gick uppgiften alltså ut på att zooma in eller ut under tiden slutaren är öppen, en så kallad zoom burst. En teknik jag aldrig provat på faktiskt och det var betydligt svårare än jag trodde! Är inte alls nöjd med veckans bild, men det var liksom så långt i mina försök jag kom. (Ska inte tjata om min begränsade tid, det är ju självförvållat. ^^) Men ska definitivt försöka mig på detta fler gånger, det kan bli sjukt fräna bilder har jag sett. 
 
Min bild föreställer i alla fall en av våra elefantöronplantor på köksbänken med ett sjuuuuuuukt smutsigt köksfönster i bakgrunden. xD
Har för övrigt fått gröna växter på hjärnan och låg i över en timme i sängen igårkväll och kollade Pinterest-bilder på gröna husväxter. Har planer på att utöka vårt växtbestånd med fler lättskötta växter, som inte är elefantöron. Sidospår från fotoutmaningen, menmen. ;)