Helgur

Hemkomst, Midsommar, hopptävling och Gud vet allt.
Jarå. Vi kom allt hem sen efter ytterligare en natt i Söderhamn, eller närmare bestämt i Ljusne. En liten rosa stuga bodde vi i och min karl fick inte duscha i varmvatten. ^^
 
 
Faktum är att vi kom hem redan vid lunch i torsdags, heeeelt slut i både kroppar och knoppar, och vi ville inte sätta oss i en bil någonsin igen.
Men det fick vi ju göra dagen efter när vi skulle till sommarstugan och fira Midsommar. :) Det blev ett bra firande, vi kunde sitta ute och äta till och med! Bästa var att Maja fick sitta hos sin morbror för första gången, han hade inte mycket val för jag bara lämpade över henne utan förvarning. ^^
 
Där trivdes hon bra. ♥
 
Igår, lördag, var lite av en andhämtningsdag. Jag åkte och handlade eftersom vi inte hade en endaste matbit hemma, och vi dog nästan av värmeslag i vår bastu till hus som hade 28ºc inne.
 
Idag då så anordnade vi hopptävling som vanligt under Midsommarhelgen. Förra året hade jag panik för tävlingen, men i år försökte jag ta det lite chill...hur lätt det nu är när man är tävlingsledare. >.< Med vi fick ihop det och det blev BRA. Fått beröm av flera stycken att det var en fint anordnad tävling och då känner man sig ju lite pepp på att fortsätta. :)
Maja var med hela dagen och skötte sig som den solstråle hon är! Som tur är var vi klara med tävlingen ganska tidigt, för i eftermiddags kom det ett rejält jäkla regn! Hela vår gata var översvämmad. O.o
 
Nu har Maja somnat i min famn...igen. Hyffsat varmt, hon blir helt svettig i håret. Så det är väl sovdags kanske? Imorgon bitti ska jag se till att vara vaken när asfalteringsfolket kommer så jag kan backa ut Mustangen ur garaget så dom i sin tur kan skära bort lite mer gammal asfalt. Det blir verkligen guld!!!
Kort men jobbig dag.
Sitter i en för dyr stuga i Skellefteå, Maja har somnat ovanpå sin far för en gångs skull och jag skyfflar i mig lösviktsgodis som om det inte finns någon morgondag.
Vi har åkt knappt 40 mil idag, men det känns som det dubbla, vilket är himla märkligt i och med att vi började dagen med fantastisk hotellfrukost efter en natt i ljuvliga hotellsängar. (Till och med Maja sov som en stock och jag fick tvinga henne att äta när jag vaknade mitt i natten av att tutten höll på att sprängas...)
 
Men jag vet inte. Resan har gått smidigt och så, men när vi kom fram var vi trötta och irriterade. Misstänker starkt att hemlängtan är orsaken, just nu vill jag bara ligga i min EGEN säng och inte behöva gå till ett servicehus för att bajsa.
Tur att Maja är en sån solstråle att ha med sig, hon muntrar upp oss varje gång det blir lite tjurigt. :)
Vi kom fram rätt tidigt idag och fick vår stuga som var svinkall... Så vi lastade in all packning, satte elementen på 26 grader och åkte in till Skellefteå centrum med två mål; 1) Få mat i magen på oss vuxna och 2) hitta en affär som säljer babykläder för att Maja har kräkts ner alla sina bodys vi hade med oss. (Sjukt svårt att packa åt en sån liten?!)
Vi hittade en MAX hamburgerresturang först, tack gode gud, för deras halloumiburgare är typ DET BÄSTA SOM FINNS!!! Sen gav vi oss in i stan för att hitta parkering...haha, mardrömmen. Vem har planerat den stan, undrar jag? Sjukt luriga korsningar och folk körde som idioter. TILL SLUT fann vi ett parkeringshus som INTE(!) var blockerat av vägarbete samt en galleria med Cubus där vi hittade kläder till Majsan. Hon behövde ändå lite fler plagg i storlek 62... Mitt när vi höll på att leta kläder därinne blev Maja jättearg, så nu kan jag bocka av "amma i provrum" på min bucketlist. Heh. Personalen var i alla fall hur gulliga som helst när jag frågade om det var okej, sa att jag skulle känna mig som hemma. :P
 
Sen vi kom tillbaka till stugan har Maja varit jättegnällig och lite snorig...får se om den här natten blir lika lätt som den föregående.......
Imorgon har vi 54 mil att åka till vår bokade stuga i Söderhamn...håll tummarna för att det går smidigt.
Solstrålen som har börjat jollra massor sen vi åkte hemifrån.♥
 
Men dagen har bjudit på goda nyheter också! Imorgon kommer dom och ska börja greja med vår garageuppfart som ska breddas och asfalteras om, det ska bli SÅ SKÖNT..! Vi ska ta bort cirka tre meter gräsmatta bredvid vår nuvarande uppfart så det blir plats för två bilar. Som det är nu är det jättetrångt, eftersom vi har gemensam uppfart med grannen, och det är sjukt krångligt när jag ska ha ut Mustangen ur garaget att hålla på att flytta Toyotan. Så det här ska bli GULD, har längtat hur många månader som helst!
Sista dagen här.
Idag är det tio grader här, men såg att det inte var mycket bättre hemma? Så det blir mycket tid i sängen idag också...
Igår var vi i stan en sväng, bara för att komma ut ur huset lite, men Sodankylä är inte så stort, så det var snabbt gjort att göra stan där. Köpte i alla fall souvenirer till mina föräldrar som tack för att dom ser efter våra stackars undulater medan vi är borta.
Övriga dagar har det inte hänt mycket. Det har växlat mellan varmt och regn här, gissa vilka som älskar det vädret? Myggorna. Jag får panik av att gå utanför dörren och dom få gångerna vi har varit ute med Maja har vi i princip sprungit till bilen/vagnen och typ slängt ner henne och haft igen dörren eller på insektsnätet fort som attan. Som tur är har hon klarat sig utan myggbett, det är huvudsaken. :)
Häromkvällen var det fint väder och ganska blåsigt, så då kunde vi vara ute en längre stund.
Annars ser det mest ut såhär..:
Tidigt imorgonbitti vänder vi bilen söder ut igen och åker dom nästan 40 milen till Uleåborg och min mormor. Det är så kul att Maja för chansen att träffa henne när vi ändå är här uppe! :D Mormor ska bjuda oss på lunch när vi kommer, sen får vi se hur länge vi kan vara hos henne. Beror på hur smidigt resan ner går... Sen har vi faktiskt lyxat till det och bokat en hotellnatt på världens bästa Eden (campingstugor i all ära, men...) och tanken på att få äta deras frukostbuffé på tisdag får det att vattnas i munnen... Ska ockupera våffeljärnet (hur många år är det jag fyller om några veckor nu igen?) och äta massor av bacon och piroger. Mmm...