Helgur

Film is not dead.
Sedan Vidar kom till världen har jag haft ett sjuuuukt sug efter att använda mina kameror. Men som andra föräldrar antagligen kan intyga...antalet minuter man har över på en dag som inte behöver gå till att ta hand om barn eller hem är lätträknade. Dom minuterna infaller oftast på natten och då är man jävligt sugen på att sova. ;)

Tomten var ju så vänlig och kom med ytterligare ett objektiv till mig i julklapp (hehehe, jag kan ha en viss samlarmani). Har under en tid nämligen tänkt att jag vill ha ett ljusstarkt normalzoom, för även om jag gillar mitt 50mm till Olympusen vääääldigt mycket så är det inte alltid optimalt när man vill fota säg...barn som gärna kryper upp väldigt nära kameran. Och vanliga kit-objektiv har ju oftast ganska tråkigt bländaromfång. 
Det händer inte ofta att det dyker upp 4/3-gluggar på Tradera, men strax innan jul råkade det dyka upp ett Sigma 18-50mm f/2.8 så det var jag ju tvungen att haffa. Sigma har blivit något av ett favvomärke hos mig, sjukt trevliga objektiv. 

Jag har även lyckats fota upp en analog rulle med min kära P30 och när jag skulle sätta i en ny rulle påbörjade jag ett litet projekt: Fota en rulle svartvitt och skriva upp för varje bild vilka olika inställningar jag använt för att sedan utvärdera vad som funkat och inte. Har hittills tagit hela TRE bilder... Har en lista med idéer att provfota, men tiden... Jaja. Om sisådär 18-20 år har väl barnen flyttat hemifrån, och DÅ! ;) 
Julafton.
Mysigt men lite hektiskt, kan vi väl sammanfatta dagen. Att se efter två barn gör liksom att man inte hinner tänka så mycket på att det är jul... Haha!
Men vi har haft det åh så bra, från mysfrukost och minipaketutdelning imorse till apelsinriset ikväll. Tomten kom till och med i år och Maja blev inte så rädd som jag trodde hon skulle bli, men hon sjönk ganska långt ner i mitt knä. ;) 
Mängden julklappar var som vanligt... Ohälsosam. 
Bakom dom stora paketen är det alltså fullt. 

Paketskörden fick mycket väl godkänt med ett plus i kanten! Det roligaste var att Vidar sov sig igenom hela tomtebesöket och paketöppningen, mitt i allt låg han i sin babysitter och hade det så gött, så gött. ^^ Faktum är att han sovit sig genom större delen av sin första julafton. Mycket lätt barn att ha med sig på tillställningar, än så länge.

Maja drog hur som helst största vinstlotten i paketskörden, eller vad sägs om den här:

En elefant i naturlig storlek (nåja) som nästan gjorde att jag fick gå hem på grund av platsbrist i baksätet. Hehe. Världens bästa morbror med flickvän som stod för denna succé, dessutom följde det med ett presentkort på Kolmården! Blir att försöka komma på en sjuhelsikes födelsedagspresent åt Lillebrorsan i februari som tack. :)

Nu ska vi se färdigt Die Hard innan det är dags att nanna kudden, imorgon är det traditionsenlig juldagslunch hos farmor. 
En in, en ut.
Har gjort min första affär på Tradera som säljare istället för köpare, finally.
 Efter att jag köpte Pentaxkameran i höstas och fick med ytterligare ett 50mm-objektiv så blev det lite trångt i skåpet... Förra veckan tog jag äntligen tag i att göra mig av med ett av dom fyra.
Att sälja Sigmat till Olympusen var ju uteslutet eftersom det är mitt favvo. Så då stod det mellan det nya (Pentax SMC f/1.7), det som hör till pappas gamla kamera (Pentax SMC f/2) eller mitt första jag köpte på Tradera för typ sju år sen; ett Auto Chinon f/1.9.
 Valet blev ganska enkelt. Objektivet min pappa använt i nästan 40 år kan jag ju inte sälja och jag sparar ju hellre ett äkta Pentax som dessutom har större bländare, så bye bye Auto Chinon. 


Trodde inte jag skulle bli av med det, har ni sett hur mycket kameraprylar som finns till salu på Tradera? Men sista timmen fick jag ett bud faktiskt. Fick ingen stor peng för det, men betalade heller ingen stor summa för det så big deal. :) Fick iväg paketet igår och redan idag fanns det för köparen att hämta ut (plötsligt händer det, PostNord). 
Fick ett omdöme att vara stolt över: "snabbt och proffsigt". Ja man tackar.

Men nu finns det ju liiite, liiite plats över i skåpet..?