Helgur

Söderköpings gästabud.
Vi har sagt enda sen maj att vi skulle komma iväg till Söderköpings gästabud, eftersom inte min karl kunde följa med till tornerspelen på Ekenäs slott. Och igår kom vi faktiskt iväg, fint väder hade vi med! Det blev en fantastisk dag på alla sätt! Vi hade fått låna kläder av min fina vän Lisa, Maja ville inte ha på sig sin klänning dock...så bara jag och min karl hade på oss medeltida plagg. Tyckte vi var väldigt fina faktiskt, sambons skägg kommer verkligen till sin rätt och min mage gjorde sig alldeles förträffligt i den alldeles fabulösa klänningen. :)
 
Fick äntligen chans att testa Pentaxen ordentligt sen köpet, på den hade jag eh ett nytt objektiv som jag eventuellt råkat köpa på Tradera... 28mm f/2.8 Pentax-M, ett gammalt manuellt alltså, perfekt att köra helmanuellt när man lär sig ny kamera... ^^
 
Snyggskägget!
Vi köpte alldeles nygjorda brända mandlar.
Typiskt medeltid att ta selfies i speglar... ;)
Och här ser vi en helt vanlig, föräldraledig vikingakarl ute på promenad med sitt barn!
Jag, Ellen och Maja åt pannkaksbuffé. Blev inte besviken! Majsan åt tre(!) och jag sju pannkakor.
Ellen fick ta över min kamera så jag och Maja kunde hamna på bild samtidigt!
Och vikingapappan!
Världens bästa Lisa!♥
 
Vi hann träffa Lisa, KW och deras gäng i typ tio minuter innan vi kände att det var dags att dra oss hemåt. Då började klockan närma sig två och både barnet och vi andra var ganska trötta... Kanske blir det ett besök nästa år igen, en sån perfekt liten utflykt och SÅ KUL att få klä ut sig lite. ^^
Efter första veckan på föris...
...så kom febern. :)
 
Den här veckan har varit galet jobbig, på många sätt. Alltså, jag störs ju i mina rutiner när dom ändrar busstidstabellerna varje höst och vår, då handlar det om att dom flyttar min vanliga avgång max ett par minuter. Nu ställs ju hela morgonrutinen helt på ända när jag dessutom ska lämna barn på förskolan.
 
Att börja på föris har nog varit allra jobbigast för Maja, såklart, men minst lika jobbigt för mig som i onsdags gjorde första riktiga lämningen. Oj vad ledsen hon blev när hon insåg att jag tänkte gå därifrån utan henne och oj vad leden jag blev när jag inte kunde trösta henne utan faktiskt var tvungen att kliva ut genom dörren... Blä.
Som tur är så jobbar världens bästa personal där som har skickat både MMS och SMS om att allt är bra 20 minuter efteråt, det gör ju susen för en gravidhormonig mamma som mig.
 
Innan har jag faktiskt varit ganska kall när det gäller det här med förskolan och tänkt att det inte kommer vara någon fara och Majsan hinner ju bli så stor... Men när man väl står där och ska lämna ifrån sig sin vilt gråtande 16-månaders bäbis till främmande människor så känns hon plötsligt väldigt, väldigt liten. JAG kände mig väldigt, väldigt liten.
I torsdags klarade jag mig ut till bilen innan tårarna kom, men i fredags grät hon inte när jag lämnade av henne och då gjorde inte jag det heller. Tyvärr hade dom ju ringt efter lite drygt en timme till pappan, då hade hon feber och var ledsen, så det blev en kort dag... I helgen har hon dock varit precis som vanligt, så jag tror det beror på att det kommer ännu fler tänder...
 
Imorgon måndag så är det planeringsdag på förskolan, så Majsan får vara hemma med pappa (som har sin sista pappavecka!) innan jag ska lämna henne på förskolan igen på tisdag. Planen är att hon ska gå mellan klockan sex och halv tolv-tolv framöver, men vi mjukstartar lite och lämnar kanske halv åtta tisdag och sen tidigare vart efter. Jag har ju flex på jobbet. ;)
 
 
One can never have too many...
...cameras. Som dom säger i Japan, antagligen.
 
Har ju velat ha en digital Pentax systemkamera länge och så förra veckan nån gång dök det upp en K-x med fyra tillhörande objektiv på Blocket för en skaplig peng, så den köpte jag. Hoppsan. Skyller på att jag behövde tröstshoppa när jag börjat jobba efter semestern. :P
Ett av objektiven som följde med var ett gammalt Pentax 50mm f/1.7, så nu har jag inte mindre än fyra 50mm-objektiv... Jaja. Den med flest saker när den dör vinner ju, som vi vet.
 
Har knappt hunnit prova kameran ordentligt, men här är några smakprov från idag.
Bilderna på Maja är tagna med vanliga 18-55mm, resten med ovan nämnda 50mm-objektiv. Såg efteråt att linsen var väldigt smutsig, vilket gav bilderna lite eh karaktär. ;)
 
 
Vi ska nog komma överens förr eller senare, men som sagt så är det lite som att lära sig ett nytt språk att helt plötsligt börja använda en ny kamera och bilderna blir väl därefter tills vi lärt känna varandra.
 
Pentax SMC 55-300mm, Pentax K-x med Pentax SMC 18-55mm, Pentax SMC 50mm & Soligor 500mm.