Helgur

One can never have too many...
...cameras. Som dom säger i Japan, antagligen.
 
Har ju velat ha en digital Pentax systemkamera länge och så förra veckan nån gång dök det upp en K-x med fyra tillhörande objektiv på Blocket för en skaplig peng, så den köpte jag. Hoppsan. Skyller på att jag behövde tröstshoppa när jag börjat jobba efter semestern. :P
Ett av objektiven som följde med var ett gammalt Pentax 50mm f/1.7, så nu har jag inte mindre än fyra 50mm-objektiv... Jaja. Den med flest saker när den dör vinner ju, som vi vet.
 
Har knappt hunnit prova kameran ordentligt, men här är några smakprov från idag.
Bilderna på Maja är tagna med vanliga 18-55mm, resten med ovan nämnda 50mm-objektiv. Såg efteråt att linsen var väldigt smutsig, vilket gav bilderna lite eh karaktär. ;)
 
 
Vi ska nog komma överens förr eller senare, men som sagt så är det lite som att lära sig ett nytt språk att helt plötsligt börja använda en ny kamera och bilderna blir väl därefter tills vi lärt känna varandra.
 
Pentax SMC 55-300mm, Pentax K-x med Pentax SMC 18-55mm, Pentax SMC 50mm & Soligor 500mm.
En lördag.
Det här har varit en riktig panglördag!
Blev väckt av barnet tjugo över sju först, efter en helvetesnatt med 78 toalettbesök och en bäbis med en personlig vendetta mot mitt tarmpaket.
Efter frukost och andra morgonrutiner stack sambon iväg på en löprunda och jag och Maja gav oss iväg på en promenix till Östenssons. Det var sjukt jobbigt, för jag har en sån hemsk träningsvärk efter ridlektionen igår! Blir nog ingen mer ridning för det här preggot...
Hade med mig min senaste investering, som ni kanske sett skymta förbi på Instagram, och testade lite. Att lära sig ett nytt kameramärke är dock som att lära sig ett nytt språk. :)
 
Majsan var nöjd, i sin nya overall från moster Kristin!
 
När vi kom hem skrev jag ett argt inlägg till Securitas Sverige (mer om det en annan gång) och så lagom till lunch, när sambon kom hem från sin löpning, knatade jag in till stan och mötte upp Fija och Nicole för att fira att Nicole nyss fyllt 25!
En lunch på Chill Out blev det, alla tre tog hamburgertallrik och det var så HIIIIIIMLA gott! Dessutom chokladpudding till efterrätt. ^^
 
MATEN!
FÖDELSEDAGSBARNET!
JAG OCH FIJA!
 
Proppmätta vaggade vi en sväng på stan innan vi skiljdes åt och jag vaggade hemåt. Förevigade min solros, som äntligen slagit ut och som är hur fin som helst!
 
Nu ska vi äta kokt fisk med potatis och äggsås och sen blir det tidig kväller för allihop tror jag...en riktig partylördag med andra ord. ;)
Tjipp!
1 år och 4 månader.
Tänk vad stor redan? Går själv och allt?! Inskolning på dagis på måndag och mitt mammahjärta värker redan över att du ska behöva vara någon annanstans än hemma med oss. (Du kommer antagligen tycka det är skitkul och inte sakna oss ett dugg...)
Det är dig jag längtar hem till under dom långa, sega dagarna på jobbet och att komma hem till din busblick är det bästa som finns.
Du är så smart och har redan ett sinne för humor som jag aldrig trodde att ett så litet barn kunde ha. Du är världens finaste, på alla sätt och vis, och jag är så stolt över att vara din mamma.♥
 
Full fart ut i livet..!