Helgur

Uuäk! *Kräks upp hårboll*
Blev så inne i mitt förra blogginlägg att jag glömde min tvätt. ^^
Men vad kul det var att städa därnere nurå när det var nästan tre veckor sen jag tvättade sist?!?!?!
GAAAAAAAAAAAAAAHH!!!
Jag skäms för den mänskliga latheten!
Nu är ju jag en riktig latmask själv ganska ofta, men jag har åtminstonde samvete nog att städa efter mig i tvättis. Något som dom flesta andra saknar, verkar det som?
Det känns som hela jag är full med stora dammtussar. TVIVALE!
Mejlade vice värden. Igen. Men den här gången hade jag kollat vem som hade tvättis innan. HAHA! Känn på den du! Din late jävel!
SOM OM det kommer göra ett uns skillnad?
Bah.
Varför ska jag lägga ner en massa tid på att städa efter andra såvida jag inte får betalt för det? Kan nån svara på det?
Nej. Tänkte väl.
Synd om nummer XX som kommer få sig en avhyvling (hoppas jag) från vice värden, det är ju inte bara den som har struntat i att moppa golvet. Uppenbarligen har ALLA dom senaste veckorna skitit i det. Men nån måste få skulden och förhoppningsvis kanske EN till i det här huset börjar städa efter sig själv.

Alltså, det är så jävla svenskt så det är pinsamt.
Men ingen arg lapp den här gången.
Tomorrow; When The War Began
Tjyvlyssnade på ett par klasskompisar idag (dom sitter bredvid mig, så jättestora öron behövs inte) och den ena hade sett filmen Tomorrow; When The War Began i helgen. Mitt hjärta hoppade över några slag.
Finns dom som film?!

Det hela började när jag gick i typ...trean? När man lånade ett visst antal böcker på biblan under sommarlovet fick man en gratis bok.
Jag kommer inte ihåg om jag valde själv eller fick en tilldelad, men jag kom i alla fall hem med Igår; när kriget började i pocketform.
Jag minns att jag aldrig hade läst en så bra bok innan. Så fängslande.

Sedan avverkade jag bok efter bok i serien om dom australiska ungdomarna, i alla fall dom som fanns. Tror inte att alla var färdigskrivna när jag var i den åldern?
Sedan, ett par dagar innan sommarlovet i tvåan på gymnasiet, fick några av oss i klassen följa med in i ett "hemligt rum" i skolans Mediatek. Har ingen aning om vad vi skulle göra där? Men där fanns i alla fall HELA Tomorrow-serien. På engelska. Jag och en till fick tillåtelse att låna hem allihop över sommaren. Och vad jag läste. Varje dag efter sommarjobbet under äppleträdet med ett glas saft i gräset och en glass i handen.
Läste, läste, läste, läste.
Tyvärr tog dom sju böckerna slut.
Lyckligtvis upptäckte jag att det fanns en del till, som en epilog typ men en hel bok. Den fanns på biblioteket men bara på svenska, fast det gjorde inte så mycket. Huvudsaken att jag fick läsa den.

Det händer faktiskt ibland att jag kommer tänka på dom där böckerna (speciellt första) och då infinner sig en speciell känsla i kroppen... Ni vet som när man kan känna en lukt och få en speciell känsla eller association? Helt otroligt faktiskt. Jag har läst så SJUKT många böcker i mina dagar, men inga (utom möjligen Grottbjörnens folk-serien) böcker har satt sig så djupt som dessa.
Så nu har jag naturligtvis laddat ner filmen. Och sett en halvtimme. PRECIS samma känsla infann sig i mitt hjärta, det är ingen bra känsla egentligen. Det känns...skrämmande.
Och jag fattar inte att filmen inte blev gjord tidigare?!

Om ni inte har läst böckerna, gör det. Se inte filmen först. INTE filmen först. För även om dom har fått till både miljöerna och karaktärerna ruskigt likt som jag har tänkt när jag läste böckerna så blir det inte samma sak i alla fall.
Nästa film ska komma ut nästa år och tredje filmen året efter det.
Behöver jag säga att jag längtar?


Snygg hezt.
@Galpin Ford L.A
Antagligen en av mina egna favvobilder. Liksom med flaggorna och den OTROLIGT snygga färgen på himlen.