Helgur

En inskolning till.
Igår var vi på Sagomossen för första gången för inskolning på avdelning Trollskogen. Eller ja, första gången på mycket, mycket länge eftersom jag faktiskt har gått där själv. Men då var det bara tre avdelningar, nu är det sex eller sju.
\n
Som jag skrev för ett tag sen så har Maja varit lite otrygg på avdelningen vi lämnat, så inför den här inskolningen har vi sagt att det får ta den tid det tar så hon får känna sig för ordentligt och blir trygg. 
\n
Igår var det bara en timme, men Maja hann med att bli lite kompis med den ur personalen som är vår kontakt under inskolningen. Dom lekte med magneter och bilar tillsammans, men Maja satt i mitt knä större delen av tiden. 
\n
 
\n
Idag var vi där i en och en halv timme och fick vara med på frukt- och sångstund. Sen lekte Maja järnet och hade stirrtävling med dom andra barnen. :P Den här avdelningen är till skillnad från förra, som bara var små barn, för barn mellan 1-5 år och just nu så är Maja absolut yngst och det tror jag bara är bra för henne! Hon kommer få "mer" uppmärksamhet av personalen och dom större barnen är inte lika buffliga mot henne som andra tvååringar kan vara. Tvärtom verkar dom äldre barnen mest nyfikna och har hittills varit jätteförsiktiga i sina närmanden när dom velat kolla vad vi gör eller visa något för oss. Det passar perfekt eftersom vi har en ganska bestämd men försiktig tjej när det gäller hennes eget space och vem som vistas där.
\n
 
\n
På slutet i förmiddags gick halva barngruppen ut och dom som stannade inne satt i pysselrummet, så Maja fick röja fritt bland grejerna i stora lekrummet. Hon byggde med Duplo (som hon inte ens sett förr, måste se till att få hem vårt gamla Duplo från mamma och pappa tror jag...perfekt 2-årspresent! *blink-blink*) och satt och pratade en massa, det gör hon typ aldrig annars när hon är någon annanstans än hemma! Skrattade som en tok gjorde hon med. Till nästan allt man sa var svaret "NÄEJ", en av personalen som höll på att duka fram för lunch mot slutet skrattade jättemycket åt Majas bestämdhet och undrade om hon bara sa nej till allt. Naturligtvis fick hon ett "NEJ" tillbaka... Strax innan vi avslutade så frågade vår personliga inskolningsfröken om Maja skulle gå hem, till vilket svaret såklart blev "näej", så då frågade fröken om Maja ville stanna hos dom istället. Ut kom ett mycket bestämt "JAA-A". :)
\n
När jag sa att det var dags att gå hem blev hon fly förbannad och började skrikgråta. Sprattlade som en fisk när jag lyfte upp henne och ville INTE följa med hem, det får ju ändå sägas vara ett mycket gott betyg. :D
\n
 
\n
Och vet ni det bästa av allt? Nya förskolan är så nära att det inte ens tar fem minuter att ta sig dit, och det är när vår lilla fröken går själv. Vilket hon gjort både idag och igår, imorse nästan sprang hon för att komma så fort som möjligt till alla roliga bilar i bilrummet! Om jag bär henne tar det typ två minuter, från dörr till dörr. Thank you God.

52 weeks photo challenge. Week ten.
Veckans uppgift:
 
Selective color - I know, I know. Yuck. Selective color can be cringe worthy, however, when done right it brings compelling focus to the subject.
 
Resultatet:
 
 
Den här bilden tog jag idag, resten av veckan har jag inte haft tid att plocka upp kameran. Hade egentligen ett annat motiv planerat dessutom, men orkade inte krångla. Redigeringen av bilden är inte den bästa (zooma INTE in och ta en närmare titt) men faktum är att jag faktiskt blev riktigt nöjd. Tyckte det var roligt att få med två objekt med samma färg, det gav extra fokus åt bilden, precis som det står i uppgiften.
 
Tänk att jag har lyckats att lägga upp tio bilder av den här utmaningen nu?! Tror det är för att man får en hel vecka på sig att komma på något och ta sig ut med kameran, det passar uppenbarligen mig alldeles utmärkt.
Nu ska jag gå och krypa ner mellan mina avkommor och nanna kudden, inatt hade jag feber som redan imorse var försvunnen (väldigt märkligt). Bara ett envist dunkande huvud kvar, inga andra symptom? Så bäst att vila lillkroppen innan en redig flunsa bryter ut.
To tattoo or to not tattoo.
Jag har tänkt att jag vill tatuera mig ungefär ända sen jag fyllde 18, men TACK OCH LOV så har jag ännu inte kommit så långt i planerna att det har blivit någon. Skriver "tack och lov" eftersom idéerna som mitt 18-åriga jag (och även mitt ännu äldre jag) har haft hade ångrats gruvligt såhär 10+ år senare.

Problemet med mig är att jag har beslutsångest deluxe, och inte bara när det gäller tatueringar. Det resulterar ofta i att det inte blir något av vad det nu är jag håller på och velar om. När det gäller tatueringar så har jag inte kunnat bestämma 1) var jag vill ha en och 2) vad den ska föreställa. Ganska viktiga saker när man ska sätta dit något permanent på sin kropp kan man tycka. Det har varierat med allt från undulater till hästar till textrader, you name it. Vad det gäller placering har höft och revben varit ganska självklara ställen av nån anledning.

Sen jag fick barn har det blivit självklart att eventuella tatueringar ska ha med dom att göra, för vad som än händer så kommer jag ju alltid vara deras mamma.
Så först tänkte jag namn. Men...namn kan dom ju faktiskt byta, av olika anledningar, och det skulle ju jag absolut acceptera. Tråkigt då bara med en tatuering som inte stämmer längre.
Sen tänkte jag födelsedatum. Men...jag har insett att jag varken vill ha text eller siffror permanent inetsade i huden, för jag tycker inte det är snyggt. 
Dessutom gillar jag inte stora tatueringar utan vill ha något enkelt och diskret som jag även kan välja att dölja om jag känner för det.
Fastnade tillslut för stjärntecken. Så fina i all sin enkelhet! 
Maja är vädur (aries) och Vidar är skorpion (scorpio). 

Placering då? Har gjort helomvändning där. Helt plötsligt, efter lite googlande, insåg jag det perfekta stället; biceps. Liksom. Mina barn har jag ju burit runt på (och lär bära runt på framöver) i mina armar åtskilliga långa sömnlösa nätter eller oroliga dagar. Det är i mina armar dom har legat och ätit och sovit. Det är mina armar som alltid kommer finnas där för en tröstande kram eller en glädjedans. KLART det är där en tatuering ska sitta! 

Nu återstår det bara att sluta amma, sen spara ihop en liten peng och försöka få en tid. Kanske blir min 30-årspresent till mig själv?