Helgur

VAB-bullar. (Inlägget innehåller recept.)
Det har legat en sötjäst i kylen och hånat mig sen julledigheten och igår, när jag fick vara hemma och vabba för tredje dagen den här veckan, så kändes det som rätt tid att använda den.
Bestämde mig för att göra kanelbullar i långpanna eftersom jag är sämst på att baka bullar och det tar även sjukt lång tid... Allt som går att göra i långpanna är dubbelt bra: Minimalt med bök och inte så tidskrävande.
Är en pinterestscrollare av rang och på min anslagstavla "Food for life" finns en hel del som jag pinnat men aldrig tagit mig för att baka, bland annat dessa bullar.
 
Eftersom jästen antagligen var mycket äldre än sitt bäst före-datum så behövde degen jäsa mycket längre än dom 30 minuterna som det står i receptet, men det gjorde inget. Vi passade på att ta en promenad till Östenssons och handla lite extraprisvaror, för att ha en anledning att ta sig ut ur huset åtminstone en liten stund. Hann även laga champinjonsoppa medan degen jäste. Sen var'e bara att kavla ut, smeta på smör, ha på socker och kanel, vika ihop, lägga på plåt...jäsa igen, sen in i ugnen. Seriöst det godaste jag bakat sen...lussebullar i långpanna till jul. 😁
 
Före gräddning...
 
...efter gräddning!
 
Hade faktiskt med mig en sån här bulle och åt till frukost på pendeln i morse...för jag är vuxen och får göra som jag vill. 😜
 
Så. Gå och köp jäst nu, om ni inte redan har hemma, och så bakar ni dom här. You can thank me later. 🙃