Helgur

Julafton i Birdsta och en stormig juldag.
Jag skulle vilja kalla det för Filurens första jul, även om Filuren själv inte gjorde så mycket mer än boxades med köttbullar, lax och lussebullar därinne i magen.
 
Medan det fortfarande var dagsljus smet jag faktiskt iväg en sväng till Lillebrors trappa ner till undervåningen och tog några bilder. Den här gången måste jag säga att magen syns betydligt mer än sist...det växer fort därinne nu!
V.24+0
 
Lillebror hade fixat så fint med en jättegran (gör sig inte rättvisa på bilden, men det är nästan tre meter i takhöjd...) och ehm en brasa.
 
Maten var exakt som den alltid varit; fet och god. Enda skillnaden mot andra år var att Lillebror gjort revbensspjäll (MUMS) men glömt brysselkålen (buhu).
 
Titta, här står han och fixar och donar i sitt kök min lilla bror, fluga hade han på sig också!
 
Lagom till Kalle Anka så somnade inte farmor faktiskt, men väl både mamma och pappa. Eller ja, pappa var vid medvetande men snarkade ändå? Så gör han. ;)
 
Farmor och papps, mellan julklappsutdelning och presentpappersmassakern...♥
 
Denna juldag har det inte skett många knop här hemma... Låg och sov i soffan inatt igen (ville byta sängkläder innan jag flyttade tillbaka mina grejer till sängen) och tvingade upp mig halv tio, fortfarande jättetrött och mätt. Sambon fick sina klappar och strax innan tolv blev vi upplockade för att åka på lunch hos farmor.
Det var som vanligt hur gott som helst med lite farmor-lagad mat och vi länsade alla fat...eftersom vi ätit så lite senaste dagarna?!
 
Efter hemkomsten därifrån har jag bara gjort en vettig sak, och det var att bädda rent i sängen. Sen har jag legat här och sett på film. Såg What's Your Number? igen, because...Evans.

Filuren har även fart runt som en stolle inne i magen, så mycket att karl'n min inte ens behövde känna på magen, han kunde bara sitta bredvid och titta. ^^ Sen nämnde han något om filmen Alien och gick in i vardagsrummet igen... Jaja. ;)
 
Ska runda av dagen med en till film och tidigt i säng.
Tjipp!
Tjugofjärde december.
Utan julstämning försmäktar vi på denna ö...
 
Nävars, riktigt så illa har det inte varit. :) Men efter att ha firat lite jul här på morgonen med klappar och mysfrukost så insåg min kära man att han fortfarande var alldeles för matt efter magsjukan för att orka följa med till Lillebror och fira... Så jag fick åka själv när pappa och farmor kom och hämtade upp mig. :( Stackars min lilla älskling har typ sovit hela dagen.♥
 
Vi hade ganska trevligt ändå och som det känns just nu skulle jag kunna strunta i att äta i några dagar...herrejesus. Men det har nog gått över lagom till lunch imorgon, då vi ska hem till farmor och äta lite vanligt hederligt kött med potatis och sås. (OCH BRYSSELKÅL!♥)
 
Berget med julklappar under granen i år var ofattbar... I andra familjer slutar man med klappar när det bara är vuxna inblandade, men inte hos oss. Snarare tvärt om. Trots att Lillebror hade fixat en stor gran så fick klapparna knappt plats:
 
 
Trodde jag skulle få en massa bäbisgrejer, men faktiskt inte (mamma och pappa ska göra en vindrensning i vår dock...), istället hade pappa köpt något mycket uppskattat:
 
En femliters dunk med motorolja till Mustangen! :D Yeey!
 
Alla paket innehöll bra saker, nu ska jag bara packa upp dom ur alla kassar också...

♦God Jul!♦
Tjugotredje december.
(När magsjukan knackar på dörr'n.)
 
Igår var min karl ynkligare än jag någonsin sett honom under våra snart sju år tillsammans, men det har jag full förståelse för. Magsjukan gjorde entré och jag som hade tänkt sova tidigt fick istället fara runt med hans jobbnycklar och se till att han hade vatten att dricka och en extra filt när frossan satte igång. Fick dessutom spendera natten på soffan, allt för att undvika bacillhärden i sovrummet. Och nog för att vår soffa är ganska skön att sova i, men den slår inte den utprovade madrassen i sängen...speciellt inte med gravid-ont-i-ryggen.
 
Peppar, peppar, salt. Men jag verkar klara mig och mannen är på bättringsvägen, får se hur mycket julfirande han orkar vara med på imorgon dock. Jag sover ytterligare en natt på soffan, för säkerhets skull... Gravid + magsjuka är INTE något jag vill prova.
 
Min julstämning är på noll och hela dagen på jobbet har jag bara längtat hem till sängen (eller soffan då). Som tur är var det väldigt lugnt i fabriken idag, så jag och mina kollegor gick hem strax efter att folket på monteringslinorna slutade vid halv tre... Eller hem och hem förresten, har tillbringat hela eftermiddagen och kvällen hemma hos mamma och pappa för att slippa bacillerna hemma. Där har jag kokat in lax och bakat en julklapp till farmor, samt lånat bastun en stund. Så till och med jultvagningen är klar!
 
(Pappa ska tydligen äta lingonsylt på julbordet imorgon? JÄTTEmycket lingonsylt! ^^)
 
Nu är det hög tid att sova, hoppas på att jag får lite julstämning i kroppen under natten.
Tjipp!