Helgur

Allt för Sverige.
Som jag skrev häromdan så kollar jag just nu igenom alla avsnitt av Allt för Sverige, det enda program som går på SVT för tillfället som jag faktiskt ser.
Dom första tre säsongerna har jag sett klart och väntar på att säsong fyra ska laddas ner... Har dock inga höga förhoppningar, seedningen är minimal. Tyvärr finns inte tidigare säsonger på öppet arkiv... Men det kanske kommer.
 
Älskar i vart fall programmet! Gråter minst två gånger i varje avsnitt. Men det bästa är programledaren Anders Lundin! Han är så rolig!
 
"- Okey. now we're going to have some traditional, Swedish ALLSÅNG. I actually have alot of experience...in that field. Sing along! Yeah. What could go wrong? Alot, I think."
 
Ja så kan man ju inte titta på någonting utan att det är BT-truckar prick överallt heller:
 
 
 
Fullt upp hela dagen...
Sittligger just nu i sängen med datorn medan resten av familjen sitter i vardagsrummet och kollar på Matrix. Var till och med tvungen att lägga upp fötterna lite högt... Har nämligen fart runt som en tok hela dagen.
 
Den senaste veckan eller så har jag drömt om lussebullar hela tiden, så jag hade bestämt att det skulle bakas idag, dubbel sats! För att kunna baka var jag dock tvungen att åka och handla också...något som resten av stan tydligen också planerat in. För fy satan vad med folk det var ute i Brådstorp! Kan ha delvis att göra med att Clas Ohlson öppnat sin nya butik därute nyss... Var som tur var inte supermycket folk inne på Willy's, som var min destination.
 
Sen har jag ägnat eftermiddagen åt att göra deg, som blev fantastisk och jäste över hela köksbänken:
 
 
Medan det jäste satte jag upp ljusstakar, julstjärnor och lite annat julpynt eftersom det är första advent imorgon. Det innebar ett antal vändor till vinden för att bära kartonger och hämta lampor som saknades and what not...
Bakade sedan bullarna som blev JÄTTEgoda och ganska många...
 
 
Sen var det tydligen dags att göra middag, så då hjälptes vi alla tre åt att göra plankstek som slukades i alldeles för hög hastighet. För en gångs skull åt vi vid köksbordet, med tända ljus och grejer. Väldigt mysigt. :)
 
Och ja. Nu sitter jag här och rapar jäst blandat med bearnaisesås (sådär bra kombo...) och funderar på vad jag ska titta på. Tror det blir Wanted, såg ett gif-kollage på Tumblr och insåg att det är väldigt länge sen jag såg den. Ja.
 
God afton!
Ultraljud numero two.
Vad passande att det var dags för ultraljud samma vecka som Filuren har börjat buffa runt därinne på riktigt? :) Även fast magen blivit större och det börjat röra sig så var jag nervös. Tänk om det har hänt nåt därinne i magen?
Men det hade det såklart inte, allt såg jättebra ut. Filuren växer som den ska och ser väldigt frisk ut. Beräknat förlossningsdatum flyttades inte alls. Det var häftigt att se hjärnhalvor, lillhjärnan, njurarna, alla små fingrar och tår och HJÄRTAT! När barnmorskan zoomade in och man såg kamrar och förmak och allt. Så häftigt. :)
Det enda vi inte frågade om är vad det blir för kön, för vi bryr oss inte om det. Huvudsaken att det blir ett friskt barn.♥
 
Ser ni lilla näsan? ^^
 
Hon hade svårt att få en bra bild vi kunde ta med oss hem, "för det är bara en massa bus därinne" meddelade barnmorskan. ;) Filuren ville inte ligga åt rätt håll, och gjorde den det så la den händer och armar OCH NAVELSTRÄNGEN för ansiktet. Verkar bli ett blygt litet barn detta. Eller så är det som min sambo tror, att det är en riktig liten rackare.