Helgur

Plötsligt händer det...
Har precis bytt profilbild på Fejjan, vad sägs om det här mästerverket:
*Le me photobombing Lillebrors bild i USA*
Olivia

Sv: Det är helt enkelt så att vi inte har plats i stallet haha! Vi har bara 4 boxar = man kan göra det till 2 fölboxar och sedan har vi en boxspilta där Chiquita själv ryms. Får Chiquita föl så kommer fölet att stå kvar hos henne fram till att både Madde och Lobrina (Lobrina som är inhyrd i vårat stall) får föl nästa vår. Då blir det 3 (!) småhästar och 3 stora + en Arthur någon mil härifrån. Det blir helt enkelt som du säger - för mycket hästar. Jag är inte mer än 1 människa (tyvärr)

ztad

det ser väldigt, väldigt gott ut ^^

Olivia

Sv: Jag förstår hur du menar. Det är känsligt att lägga sig i andras hästhållning. Men bara den saken att gå utan sko på ena foten och med på andra är ju inte det bästa och det vet alla. Kan du inte bara berätta att du bryr dig om hästen och att det ser ut som om den hoven som är barfota skulle kunna gå barfota..? Han kanske kan gå barfota bak och med skor fram för att se hur han rör sig och om han ömmar o.s.v?



För mig har det blivit en självklarhet att sträva efter att hästen ska gå barfota. Jag tycker att ridskolor bör försöka ha så många hästar som möjligt barfota just för att det 1. är mer ekonomiskt och 2. just eftersom att det är så många olika som rider dem så är det bara nyttigt att hoven får fungera naturligt som den ska.



Som jag skrev så får hästen cirkulation i benet om strålen jobbar som den ska. Strålen är som en pumpdyna för cirkulationen i benen, den ska pumpa i varje steg hästen tar. Och med naturlig cirkulation så kan man undkomma många av de vanliga skadorna som ledinflamationer o.s.v. Hovarna bli oftast också starkare och man slipper dåliga hovar när hästarna trampar av sig skor. Man slipper också balltramp och transportskydd då hästen är barfota. Jag tror att många ridskolor fram för allt skulle spara på det i längden, både hästarnas prestation och hälsa men också ekonomisk. Det kostar ju hälften så lite att bara verka hästen som att sko.



Det finns mycket att läsa på internet och ibland vet man inte riktigt var man ska tro på. Jag kan dock hänvisa till team barfota som drivs av 2 tjejer i 20 års åldern som är hovvårdare. De skriver så att man förstår och är väldigt öppna för frågor. Det kan vara nyttigt att läsa än om de är stenhårt inriktade på att barfota är det enda rätta. Går man in med ett öppet sinne så kan man hämta mycket därifrån! http://barfotahovar.se/

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress