Helgur

Det väntar renoveringskaos.
Hoppas alla har haft en bra jul och härliga mellandagar! Det har jag haft och uppenbarligen noll blogginspiration, men sånna är reglerna här inne. Har jag ingen lust så blir det inga inlägg. Rimligt, kan jag tycka.

Eftersom jag inte har varit aktiv här på nästan två år så vet inte ni vilken fruktansvärd tur jag hade när jag blev erbjuden det här boendet. Att flytta från huset där jag hade planerat att bo tills barnen fick rulla över mig till äldreboendet i en skottkärra var ju liksom inget roligt beslut. Att börja leta lägenhet i den här ekonomin var inte alls roligt. Jag var beredd att ta en liten tvåa, bo i vardagsrummet och ge barnen sovrummet, bara jag hittade nåt till ett vettigt pris och som låg i närheten av barnens pappa, förskola och skola.
 
Jag anmälde intresse till alla fastighetsbolag i hela stan tror jag och det började trilla in mejl, det mesta till alldeles hysteriska priser. Så när jag efter två veckor blev erbjuden den här lägenheten trodde jag att det var något skumt. En trea för ganska mycket mindre hyra än flera tvåor jag hade sett, endast 130 meter(!) från huset barnens pappa bor kvar i... Trodde helt ärligt att det skulle se ut som en knarkarkvart.
Men nej. Nya tapeter och färg i hela lägenheten visade det sig när jag var och tittade på den en dag efter jobbet och jag slog till så hela armen gick av. Här! Här ska jag bo!
 
Nu är det ju inget drömslott för det. Fastigheten är från 1955 och det är inte mycket gjort i övrigt, men jag älskade lägenheten från första gången jag satte foten i den. Och! Nu förstår ni ska det hända grejer här! Om två veckor ska fönstrena bytas (jag har haft 17 grader i mitt sovrum till och från i vinter pga att det drar så mycket från otäta fönsterlister) och i mars ska jag få ett helt nytt badrum OCH! ett nytt kök! I och med detta så ryker badkaret, jag bad om att få ha kvar det men...det fick jag inte. Och helt ärligt är det skitsamma, för badrummet är inte skitroligt (pun intended) så det är inget alternativ att tacka nej till en renovering.
 
 
Färgerna på den här bilden gör inte det spygröna golvet rättvisa, handfatet är lite sprucket, kranen har börjat rosta, toastolen vill inte alltid spola... Ja, the list goes on. Förvaringsutrymmet är nästintill obefintligt dessutom. Snart blir det istället helkaklat, nytt golv, duschväggar i glas MED MERA och eftersom badkaret försvinner kommer jag få plats med någon ordentlig hylla därinne. FANTASTISKT!
 
 
I köket ska jag få nya luckor, nya vitvaror, nytt golv, ny el...det kommer bli så bra!Har jag tur så slipper jag ha mikron inkopplad via förlängningssladd i vardagsrummet och så kanske jag får en spis med standardbredd!
 
Det kommer inte gratis såklart. Men en hyresökning på en tusenlapp för såpass bättre standard när man har en relativt billig hyra...det får det vara värt.
 
Så fram till mars kommer det bli många bad i badkaret! Jag har inte berättat för barnen än heller...när jag sa att badkaret KANSKE skulle bort så började dom gråta. Hehehe...