Helgur

Äventyr i Småland/Östergötland.
Jag lovade visst nån slags bildkavalkad från när vi var ute en heldag i friska luften? Dåså. Har redigerat klart, vi kör:
 
Vi började med en kissepaus på rastplatsen Höganloft. Det var svinigt kallt...som sig bör en svensk sommarmorgon.
Skurugata var vårt första huvudmål, ligger precis utanför Eksjö. 600m låter kanske inte så mycket att vandra, men med små barn så var det alldeles lagom.
Låt mig skryta lite om mina barn bara: Dom är så duktiga på att gå! Vidar är faktiskt inte ens tre år än och Maja är bara fyra, men dom traskar så duktigt och vi behöver typ aldrig använda vagn när vi är iväg såhär.💗
Själva Skurugata kom vi aldrig riktigt fram till, det var alldeles för stenigt även för barn som är duktiga att gå. Men vi kom fram till där den börjar och naturen däromkring är alldeles magisk!
                       
John Bauer-skog och duktiga barn som gick på spångar!
                       
Mer skog! Älskar skog!
                       
💜💜
                       
Det är nästan omöjligt att ta bilder på dom där två utan två gosedjur mitt i vägen. Men bara nästan, som ni ser på dom två övre bilderna. Förstoringar beställda på dom.
Vi avslutade besöket här med att traska upp till Skuruhatt. Utsikten var ju inte dålig direkt.
                       
Här var det dock en i sällskapet som började bli aningens trötters, ni får själva gissa vem. Mamman fick bära berörd person både upp och ner till utkiksplatsen, men det var som tur var en bred och platt stig, så mamman överlevde.😉
Planen var att åka till Trollegater på vägen hem och från Skurugata lät vi Google Maps bestämma vägen. Det blev bra många mil på GRUSVÄG. Men. Är man ute på semesteräventyr så ÄR MAN, så vi lydde. Det var en trevlig väg faktiskt och mitt ute i skogen körde vi visst tillbaka in i vårt eget hemmalän igen.
Vid Trollegater var det fuuuuuullt med barnfamiljer, men vi lyckades få fatt ett bord där vi kunde käka lunch innan vi gick den lilla promenaden till grottorna.
                       
Vidar var på bättre humör än det ser ut, efter en rejäl tupplur i bilen och en stadig lunch.
                       
Några grottor släppte vi inte ner dom här två tomtarna i, dom var helnöjda med att få ta sig fram i dom "gater" som finns där. Värsta äventyret ju när man är så liten!😃
                       
Och igen då, naturen där var underbar.
Mamman kröp runt bland mossan och barnen plockade blåbär, som det var överfullt av!
Såg inte superinbjudande ut att krypa ner där, nej.

Jaha. Det var det. Barnen ville inte åka hem när det var dags, dom ville plocka mer blåbär. Vi tar det som ett bra betyg.🙃