Helgur

In today's class: Fenomenet Foppatofflan, och varför de dyker upp där de gör. Finns det en naturlig förklaring?
Som alla vet (jag tar aldrig saker för givet, nejnej) städar jag trappor på Agneshög i Motala, och där har jag upptäckt en sak;
Alla som bor där har foppatofflor på sig när dom går utanför dörren. Det är helt sant det här. Det kvittar vem det är. Pensionärer köper tofflor som matchar färgen på deras rullator. Ensamstående mammor går runt i dom, och naturligtvis har då även ungarna på sig ett par jättesmå exemplar, helst med en massa konstiga figurer på och i en skrikig färg (antagligen så det ska vara lätt att se ungen på långt håll). Farbröder, ni vet dom som inte är purfärska men inte heller har gått i pension, har dom på sig när dom ska gå och slänga sopor. ALLA jävlar har dom på sig! Det skulle inte förvåna mig om alla hundar börjar ha på sig dom snart oxå.

Nu undrar jag; är det här ett lokalt fenomen, eller är det såhär överallt? Är jag den enda i hela världen som inte har fattat grejen med ett par skodon gjorda av en frigolit-gummi-hybrid? Är det bara jag som ser hur fruktansvärt dumt det ser ut?