Helgur

Viking.
Jag kallar ju mig själv för hobbyfotograf, för det är ett intresse jag har och som jag med åren blivit något sånär bra på. Det har skavt lite i mig att jag aldrig plåtar människor, för det "ska" man ju göra som fotograf. Men på senaste tiden har jag ju insett att det finns folk som försörjer sig på att vara typ landskapsfotografer, så det är ju inget fel på mitt totala ointresse att fota vanliga människor (mina barn ej inräknade).

För typ ett år sen lovade jag min kompis Lisa att vi skulle ta lite bilder på henne i hennes vikingakläder, för där kan jag göra ett undantag. Mina vänner kan alltid få ta plats framför kameran! Av olika anledningar så har det inte blivit av förrän förra veckan, men så äntligen! Mulet, blåsigt och jävligt kallt var det, men vi härdade ut, och resultatet blev faktiskt inget att skämmas för som ovan porträttfotograf. Jag har inte hunnit gå igenom allt än, pga den välkända tidsbristen, men här kan ni få några smakprov! 

Huvudsyftet denna gång var att få snygga bilder på kappan, för den har Lisa gjort själv(!) och spenderat mer än 90 timmar(!) på. Den är helt sjukt stilig, men nästan allt hon har på sig i klädväg på bilderna har hon gjort själv. Det tycker jag är väldigt imponerande och jag är så glad att få ha en sån kreativ människa som vän. ❤️

Vi ska fixa fler sånna här bilder, men kanske inte innan det blir lite varmare och torrare ute... För även om känslan i bilderna blev väldigt cool (pun intended) så tog det ganska lång tid att tina upp hemma efter den lilla fotopromenaden... ;)

Så ja efter det här uppdraget har jag insett att jag visst kan fota människor om det 1) sker med något speciellt tema och 2) är personer jag känner.