Helgur

Honey, what's your secret?
I helgen gjorde jag nåt så tokigt som att jag försökte bleka håret. Köpte en mellanblond färg på Rusta för att jag vill ljusa upp håret lite innan nästa färgning när det ska bli lila(♥) igen. Hur mycket tror ni håret blektes då efter att ha varit mörkt i ganska många år?
Inte ett dugg. :)
Blev lite modstulen, men så tipsade min vän Lisa om att det ska gå att bleka håret med honung, vilket dessutom sliter absolut NOLL på håret, snarare tvärt om så ger det håret lite extra vård och glans.
Satt en hel kväll och googlade och det slutade med att jag hade detta i håret i cirka tre timmar idag:
 
 
2 matskedar honung blandat med 1 matsked malen kardemumma. Båda dessa livsmedel bildar tydligen väteperoxid som fungerar som blekmedel.
Kladdade i sörjan i håret, virade upp i en knut på huvudet. På med en duschmössa och en handduk för att hålla håret blött (var nyduschad, bara schampo inget balsam) och lite varmt.
Sköljde ur med viss möda, mitt hår är ju redan rätt jobbigt, så tänk kladdig honung i... Har fortfarande kvar kardemumma i hårbotten på grund av att jag inte orkade skölja tillräckligt länge. :P Och håret blev faktiskt ljusare! Speciellt närmast hårbotten såklart, där det aldrig eller knappt varit färgat innan. Längst ut i topparna syns det typ inte alls. Möjligen en aning, men det kan också vara inbillning. Har inga före/efter-bilder, som den amatörbloggare jag är... Men kan försöka ta när jag gör nästa gång, typ i helgen. ^^
Ska prova att göra såhär två gånger till tänkte jag, och försöka ha i kletet ännu längre. Eventuellt en hel natt?! Då tror jag det kommer märkas även ute på längderna. Sen ska jag färga lila, förhoppningsvis blir det med snygg ombreliknande effekt... We'll see! Hur som helst så blev håret väldigt mjukt och fint.
 
Drömmen!
Ajli Müller

head and shoulders drar ut mycket mycket färg också! Man ska lämna det i så länge man ids och det funkar svinbra, jag avfärgade nästan ALLT mitt röda hår med bara head and shoulders.

Svar: Jasså?! Hade jag ingen aning om! Både schampot och balsamet? Eller ska man lämna balsam i ett tag? Blir sugen att testa det oxå! :D
Helgur

Ajli Müller

schampot körde jag. Jag hittade hon som tipsade om det också, men hon blandade i annat grejs med, det gjorde inte jag och funkade prima:

https://adaras.se/fran-rott-har-till-ljusbrun-ombre-sa-gjorde-jag/

Men man behöver balsam efter, för håret blir liksom lite stelt av att ligga och gosa i bara mjällschampo ^^

Svar: Tack för länken! :D Ska läsa på direkten.Ryser av tanken på en massa stelnat mjällschampo i håret. Uuuh... xD
Helgur

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress