Helgur

En inskolning till.
Igår var vi på Sagomossen för första gången för inskolning på avdelning Trollskogen. Eller ja, första gången på mycket, mycket länge eftersom jag faktiskt har gått där själv. Men då var det bara tre avdelningar, nu är det sex eller sju.
 
Som jag skrev för ett tag sen så har Maja varit lite otrygg på avdelningen vi lämnat, så inför den här inskolningen har vi sagt att det får ta den tid det tar så hon får känna sig för ordentligt och blir trygg. 
 
Igår var det bara en timme, men Maja hann med att bli lite kompis med den ur personalen som är vår kontakt under inskolningen. Dom lekte med magneter och bilar tillsammans, men Maja satt i mitt knä större delen av tiden. 
 
Idag var vi där i en och en halv timme och fick vara med på frukt- och sångstund. Sen lekte Maja järnet och hade stirrtävling med dom andra barnen. :P Den här avdelningen är till skillnad från förra, som bara var små barn, för barn mellan 1-5 år och just nu så är Maja absolut yngst och det tror jag bara är bra för henne! Hon kommer få "mer" uppmärksamhet av personalen och dom större barnen är inte lika buffliga mot henne som andra tvååringar kan vara. Tvärtom verkar dom äldre barnen mest nyfikna och har hittills varit jätteförsiktiga i sina närmanden när dom velat kolla vad vi gör eller visa något för oss. Det passar perfekt eftersom vi har en ganska bestämd men försiktig tjej när det gäller hennes eget space och vem som vistas där.
 
På slutet i förmiddags gick halva barngruppen ut och dom som stannade inne satt i pysselrummet, så Maja fick röja fritt bland grejerna i stora lekrummet. Hon byggde med Duplo (som hon inte ens sett förr, måste se till att få hem vårt gamla Duplo från mamma och pappa tror jag...perfekt 2-årspresent! *blink-blink*) och satt och pratade en massa, det gör hon typ aldrig annars när hon är någon annanstans än hemma! Skrattade som en tok gjorde hon med. Till nästan allt man sa var svaret "NÄEJ", en av personalen som höll på att duka fram för lunch mot slutet skrattade jättemycket åt Majas bestämdhet och undrade om hon bara sa nej till allt. Naturligtvis fick hon ett "NEJ" tillbaka... Strax innan vi avslutade så frågade vår personliga inskolningsfröken om Maja skulle gå hem, till vilket svaret såklart blev "näej", så då frågade fröken om Maja ville stanna hos dom istället. Ut kom ett mycket bestämt "JAA-A". :)
 
När jag sa att det var dags att gå hem blev hon fly förbannad och började skrikgråta. Sprattlade som en fisk när jag lyfte upp henne och ville INTE följa med hem, det får ju ändå sägas vara ett mycket gott betyg. :D
 
Och vet ni det bästa av allt? Nya förskolan är så nära att det inte ens tar fem minuter att ta sig dit, och det är när vår lilla fröken går själv. Vilket hon gjort både idag och igår, imorse nästan sprang hon för att komma så fort som möjligt till alla roliga bilar i bilrummet! Om jag bär henne tar det typ två minuter, från dörr till dörr. Thank you God.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress