Helgur

Grannlandet i väst, part V.
När vi vaknade upp på vandrarhemmet på tisdagsmorgonen regnade det visserligen inte, men det var knappast strålande sol och klarblå himmel heller... Det tyngde dock inte ner vårt humör, för i vandrarhemmet ingick HOTELLFRUKOST och då kan man ju inte annat än vara på hur positivt humör som helst! :D
Vi kom i god tid till frukosten och fick i oss ordentligt, speciellt Maja som åt både mackor, kokt ägg OCH HAVREGRYNSGRÖT?! Mest av oss alla. Och vi var fast beslutna att göra vandringen till Predikstolen, vi var ju liksom ändå där? Hur dumt då att INTE gå dit? Så vi packade ihop, klädde oss och varmt och regnsäkert, stoppade ner Maja i nya Babybjörnbärselen och gav oss iväg.
 
3,8km och 350 höjdmeter kanske inte låter så himla mycket. Vi trodde ärligt talat inte att det skulle vara så jobbigt, leden rekommenderas till barnfamiljer liksom, men det var det. Strax innan vi nådde toppen börjde det dessutom ösregna och på vägen upp var det väldigt disigt (=blött) så att klättra på stenar var liksom inte...lätt.
Maja sov hela vägen upp, hängde som en trasdocka i selen på sambons rygg, och alla vi mötte ooh:ade och aww:ade åt henne. :)
Den enda bilden jag har från vägen upp är den här, på ett litet vattenfall. Ville inte dra fram kameran i vätan i onödan.
 
 
Precis innan vi kom fram till målet lättade diset liiiiite och man såg fjorden ner genom molnen, sådär lagom så mina höjdskräcksknän började bli lite svaga, men det kom inte med så bra på bild...
 
 
Så kom vi fram till Predikstolen och regnet stod som spön i backen. Jag och Maja, som vaknade till lagom när vi kom dit, satte oss på en klippa och åt en macka medan dom andra gick iväg och fotade. Sen byttes vi av så sambon fick ta Maja och jag och Ellen sprang iväg en bit och fotade, snabbt som tusan för kamerans skull i regnet. Så bilderna är ju därefter. :)
 
Låt er inte luras av grabben i t-shirt. Det var KALLT och BLÖTT.
Majsan solstråle som knappt sa ett knyst på hela dagen fast hon blev jätteblöt. Världens bästa snutta.♥
Vet inte vem detta ↑ är, men eftersom ingen av oss nånsin skulle våga oss ut där så det fick bli en okänd. ;)
Bildbeviset att jag var där. Inte så nära kanten som det kanske ser ut. Ösregn. Blöt ända in på trosorna. Magen i vädret. :P
 
Efter en inte allt för rolig tur tillbaka ner från Predikstolen (halt och sjukt mycket folk) satte vi oss, dyngsura i bilen med full värme på och åkte till nästa camping strax utanför Stavanger. Väl installerade i stugan/rummet hängdes allt blött upp på tork och vi gick i tur och ordning till servicehuset, finaste på hela resan, och tog varsin  välförtjänt, VARM dusch. En femminutersdusch för 15NOK har aldrig känts mer prisvärt!
 
Vi bodde i D. :)
 
Så himla fint och prisvärt rum! Superlugnt på campingen med.
 
Vi var ganska...slutkörda kan man säga och somnade väl på två röda efter att vi släckt alla lampor. Dessutom anade vi redan där på kvällen vilken träningsvärk som skulle uppkomma till nästa dag...
 
Fortsättning följer...
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress