Helgur

Kräftfiskepremiär i det vackra vädret.
Kräftfiskepremiären, som infaller första onsdagen i augusti, är liksom en lika viktig tradition i vår familj som julafton. Nästan. Vi har väl ställt in den...två gånger under mitt liv som jag minns? På grund av att folk jobbat eller att vädret har varit riktigt jäkla dåligt.
Förra året till exempel tror jag inte det blev av, så i år var det Majsans premiär! Mamma och pappa har börjat jobba efter sin semester, men det stoppade inte dom från att sortera kräftor till sent igårkväll. :)
Vädret var...omväxlande under kvällen. Från orkanvindar till sol och regn samtidigt vilket resulterade i att vi fick springa in mitt under middagen för det började blåsa in regn på altanen men att vittjning och upptagning av burar på kvällen skedde i sol med en regnbåge som utsikt.
Jag gillar inte kräftor, men jag älskar kräftfisket!
 
Majsan ville ut och gå HELA tiden. Upp och nerför trappor helst. Ni ser ju den nöjda minen när någon har ork att hålla i henne.
Vad pysslar mormor och morfar med därute i båten?!
STANNA!!
Iläggning av burar efter startskottet klockan 17 prick!
Ja. Sen hände det här...
Mina ♥:n!
Traditioner är till för att följas och i det här fallet betyder det att jag och Lillebror plockar upp burarna, viktigt att vi får varannan! Sen får pappa tömma dom på dom otäcka krypen som eventuellt varit dumma nog att fångas...
Salstern i mitt ♥.
Skulle ta bild på dom som fick stå kvar på land och pappa lyckades plaska till med åran.
Vid regnbågens slut finns mobilmasten, och surfpotten som min bror så fyndigt påpekade. ;)
"- Sacramento idioto, jag skall giva dig på moppo!"
 
Fångsten igår blev ganska usel. Hade vi haft tid att vittja en gång till senare på kvällen hade det nog blivit betydligt bättre. Men mina föräldrar ska eventuellt lägga i burar till helgen igen. Hur som helst är det inte fångsten som är grejen, utan att sitta och käka grillad kyckling i blåsten på altanen med några av dom personer som betyder mest.
Min farmor var också med igår, men hon kom tyvärr inte med på bild... Nästa torsdag fyller hon 80 år och har bjudit ut oss allihop på resturang. Då ska vi se om inte hon också kan få vara med på en bild eller två. :)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress