Helgur

Hello..? Is it me you're looking for?
 
Japp. Här händer det mycket! ^^
Dagarna liksom bara rullar på här hemma, det är helt sjukt! Nu är det liksom fredag IGEN??!
 
Sen sist så har ju Maja hunnit bli fem månader, på tal om att tiden flyger förbi, och i veckan var vi på BVC för vägning, mätning och SPRUTOR. Sen förra besöket så hade hon gått upp 700g(!) så nu väger hon alldeles strax 6,5kg. BVC-sköterskan lät som hon inte trodde på mig när jag sa att hon fortfarande bara ammar och får några enstaka smakportioner. Ja vad ska jag säga. My boobs are awesome. ;)
Majsan är nu dessutom 65cm lång och följer sina egna kurvor alldeles utmärkt. Hon är en ganska långsmal bäbis och vi har gissat här hemma hur lång hon kommer bli när hon blir stor. Jag är övertygad om att hon kommer växa om mig...
Så sprutorna ja... Den här gången kunde dom ta båda sprutorna på en gång, för att minska lidandet lite. Sist gick inte det för sköterskan jobbade ensam eftersom det var semestertider. Majsan blev så ledsen den här gången också, sättet hon skriker på när hon får ont är ju verkligen det mest hjärtskärande som finns... Men det gick över jättesnabbt och när vi kom ut till bilen så log hon redan. Sen var hon lite gnällig på kvällen och dagen efter, hade lite feber, men det är liksom tillåtet. :)
Hon har som sagt fått lite smakportioner. Än så länge har banan varit favoriten, men i veckan fick hon smaka kokt mosad sötpotatis och DET var grejer det! Hon ville ha mer och bara gapade efter skeden och försökte ta den med sina små händer. :D
Se bara! Namnam!
Eftersom broccoli innehåller mycket järn, som hon kommer behöva ha mer av nu om några veckor, så introducerade jag henne till denna gröna läckerhet häromdan. Det mottogs med viss...misstänksamhet...
Hon hulkade till och med, så äckligt tyckte hon att det var. xD Men vi ska försöka fler gånger, kanske blanda i lite mumsig mjölk, så ska det nog gå ner.
Hon är annars helt sjukt intresserad av vad vi stoppar i våra munnar. Hon sitter och vrålstirrar när vi äter och vill grabba tag i glas/muggar och bestick. Nästa helg har vi planerat in en tur till Linköping, då ska hon få en matstol så hon kan sitta med bättre vid matbordet.
 
Mycket uppdatering om Majsan nu, men det är ju roligt att gå tillbaka och läsa om sen... Vi gör andra saker än stirrar på henne hela dagarna (även om det är svårt att slita blicken från henne). Förra helgen var vi till exempel på familjedag på mitt jobb eftersom BT fyller 70 år i år. Det var roligt! Min karl har ju inte sett min arbetsplats mer än från utsidan, så det var kul att visa honom vår fina fabrik. ^^ Dessutom fick vi mat och jättegod tårta.
Vi är ute och går en hel del också, mest hemma, men häromdan var vi på Omberg med Majsans farmor och gick upp på Hjässan. Maja var lite trött på grund av vaccinationen, men gillade att sitta i bärselen och kika på alla träd. :)
Gick även långpromenad till Råssnäs, där det var typ vindstilla och helt fantastiskt fint, för några dagar sen:
 
Och nu är det fredag igen. Grillning med lite familj ikväll på schemat, det blir trevligt. :) Får försöka uppdatera här lite oftare, så det inte blir så långt varje gång. ^^
Tjipp!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress