Helgur

Planer för sommaren.
Jaha. Så blev det vinter. Igår blåste det typ storm (tror det var klass 2 varning här?!) så det blev ingen kyrkogård igårkväll. Istället blev det hemmakväll efter att vi varit och hälsat på Majas fastrar en sväng. Vi gjorde pizza och hade det bara mysigt.
Maja somnade klockan åtta(!) och vaknade klockan nio(!) imorse väl utvilad. Bättre än sin mor som la sig vid nio men lyssnade på P3 dokumentär i en och en halv timme, för att sedan inte kunna somna på ytterligare en och en halv timme... Japp. Det negativa med koffein. ^^
 
Nu i det här vädret längtar man ju lite efter sommaren... I somras tänkte vi att nästa sommar, då ska vi bege oss söderut för en gångs skull! Kanske Öland och sedan Österlen, istället för Norrland som vi alltid verkar hamna i annars. (Är vi inte på besök i Finland så åker vi till Sälen...)
Sälen 2015.
Men så började vi tänka om. Ni som läst bloggen många år kanske minns att vi gjorde en ganska megastor road trip 2011, närmare bestämt 650 mil genom Sverige, Finland och Norge. (Stackars, stackars hyrbilen!) Efter den resan bestämde min karl att han ALDRIG i hela sitt LIV skulle besöka Norge igen, vi hade ju eh ganska mycket otur med vädret. Det hade regnat en månad i sträck innan vi kom dit, vi blev omdirigerade efter fem mil i Norge på grund av vägras och fick lägga om hela resplanen. Det blev alldeles för långa dagar i bilen på Norges sinnessjuka vägar och alla sevärdheter var dränkta i regn och dimma.
Här "ser" vi till exempel Vøringsfossen, ett av Norges högsta vattenfall. Det lät i alla fall majestätiskt!
Molnen låg typ på marken.
 Det lilla vi såg av Bergen från utkiksplatsen på berget.
 Även vackra Geiranger låg i dimma.
Vi hade även vackert väder några dagar, men då var redan min urinvägsinfektion ett faktum... ^^
 
Men min sambo har ändrat åsikt alltså (om han inte ändrar sig igen nu efter att ha läst detta inlägg...), så i sommar tänkte vi försöka oss på Norge igen. Dock med endast ett "huvudstopp" som vi har tänkt ska bli Stavanger. Dit kom vi inte sist eftersom vi fick ta en omväg på grund av regnet.
Däromkring finns flera fina ställen runt Lysefjorden, som bara i sig är himla vacker! Till exempel vill vi se Preikestolen. Ska bli spännande med en Maja som är runt femton månader och antagligen helt sjövild...hehe.
 
Känns ju lite konstigt att planera så långt fram redan nu, men efter att den här vinterstormen drog in igår så längtar man ju till sommaren...
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress